Німецька компанія встановлюватиме вітрогенератори на Одещині

Німецька компанія Notus Energy в Одеській області опікується реалізацією проєкту ВЕС 300 МВт. Певні домовленості щодо реалізації цього проєкту компанія вже підписала на міжнародній конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка об’єднала лідерів урядів різних країн на минулому тижні у Берліні.

Про це повідомляє інформагенство Interfax-Україна з посиланням на комерційного директора Notus Energy Кнуда Ріссела.

Промислові вітрогенератори

За словами Кнуда Ріссела, не зважаючи на певні домовленності щодо реалізації проєкту BEC 300 MВт в Одеській області, скоріш за все найближчої зими першу чергу ВЕС ще запущено не буде, але компанія робить усе, щоб реалізувати проєкт якомога швидше. При цьому Кнуд Ріссел зазначив, що є деякі проблеми з логістикою обладнання, але Notus їх вирішує.

Після повномасштабного вторгнення ми з весни 2022 року продовжили працювати над цим проєктом на Одещині, і зараз ми в процесі, щоб побудувати ВЕС 300 МВт, перша черга якої 120 МВт скоро має з’явитися. У нас уже є всі дозволи, зокрема, пов’язані із землею. Банки нас підтримують, хоча вони теж ризикують, підтримуючи нас. Але ми всі готові працювати навіть в умовах воєнного стану, – сказав він під час тематичної панельної дискусії з енергетики на URC-24 у Берліні.

Джерело