Нова стоянка в Румунії допоможе експорту українського зерна

У вересні порт Констанца в Румунії відкриє додаткову якірну стоянку. Це може забезпечити більш стабільний та ефективний експорт українського зерна. Про це повідомляє Українське дунайське пароплавство

Минулого року УДП активно виступало за створення цієї стоянки. За їх словами, через високу завантаженість терміналів порту Констанци до 600 барж із зерном змушені були очікувати вивантаження до 30-40 днів.

Це значно уповільнювало експортні операції та знижувало конкурентоспроможність українського зерна на міжнародному ринку. Відкриття додаткової стоянки покликане вирішити ці проблеми та забезпечити більш швидку та ефективну обробку вантажів, – йдеться в повідомленні.

Додаткова стоянка дозволить збільшити пропускну здатність порту, що, у свою чергу, підвищить конкурентні переваги дунайського маршруту перед іншими логістичними шляхами, зокрема, перед Одеськими портами. Проект якірної стоянки буде успішним лише за умови суттєвого скорочення витрат на обробку вантажу в порту Констанца, зауважують на підприємстві.

Джерело