Новий голова Одеської ОДА Максим Куций розповів про свою стратегію розбудови області

Як повідомив кореспондент hromadske під час першої пресконференції Куций заявив, що його пріоритетом є інфраструктура регіону.

«Кабмін погодив виділення коштів на ремонт та будівництво доріг в Одеській області на 2020 рік в півтора раза більше, ніж в 2019 році — 900 мільйонів гривень. Сьогодні ми займаємося створенням пріоритетних ділянок, після чого стане відомо, які конкретно комунікації будуть капітально ремонтувати», — розповів Куций.

Він також пообіцяв нарешті запустити паромну переправу до Євросоюзу, яку вже випробували, але поки очікують на остаточну готовність обладнання митних і прикордонних служб Румунії.

«До кінця року плануємо відкрити паромну переправу з Румунією «Орлівка — Ісакча», котра покращить сполучення між нашими країнами і виведе відношення між нами на новий рівень», — заявив Куций.

Крім того, за його словами, у 2020 році планують звести міст через Сухий лиман.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський представив нового голову Одеської ОДА Куцого 11 жовтня.

Куций задекларував у 2018 році 3,7 мільйона гривень заробітку, у тому числі майже 2 мільйони грн від підприємницької діяльності. У декларації зазначено, що Куций має два види криптовалют – біткойни на 1,1 мільйона доларів та ефіри на 1,5 мільйона доларів. Куций задекларував 180 тисяч доларів готівкою, його дружина – ще 55 тисяч доларів. Куций є кінцевим бенефіціаром трьох компаній — «Сервіс і менеджмент», «Медійний партнер» і «Цифрове партнерство».

Картинки по запросу Максим Куций