Одещина серед регіонів, які лідирують за кількістю порушень ТЦК

У роботі терцентрів комплектування і соціальної підтримки є грубі порушення. Більшість з них фіксуються на Одещині та Закарпатті. Найчастіше такі випадки не розслідуються. Про це в інтерв’ю виданню “Українська правда” розповів член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

За словами депутата, брутальні випадки порушень з боку ТЦК не досліджуються відповідними органами і не доводяться до рішень, які мали б випливати з українського законодавства. 

Є щонайменше два регіони – Одеська область і Закарпаття, де кількість таких порушень є критичною. Вони не єдині, але найбільша кількість звернень і скарг припадає саме на них“, — відзначив Сергій Рахманін.

Він наголосив, що люди, які мають здійснювати контроль і нагляд над діяльністю ТЦК, вважають, що мета виправдовує засоби. 

На мій погляд, це хибна точка зору, тому що кожен приклад грубого, брутального порушення закону не збільшує обороноздатність країни, а зменшує її“, — заявив політик.

Сергій Рахманін вважає, що нинішні ТЦК не є сучасними, гнучкими, демократичними органами, а залишилися на рівні радянських військкоматів.

Це органи військового управління, які сприймають своє завдання вкрай спрощено: є план, який треба виконати, засоби не мають значення“, — говорить він.  

При цьому, Сергій Рахманін не впевнений, що реально здійснити швидкі зміни у роботі терцентрів в умовах воєнного стану. Втім, реагувати на порушення необхідно, вважає він. На думку депутата, цим мала б займатися Рада національної безпеки і оборони.

Джерело