Одеська міськрада виділила 19 млн грн на меморіал захисникам

На подальше будівництво меморіалу для мешканців Одеси та області, які боронили Україну, виділять 19 мільйонів гривень. Початок будівництва меморіалу відбувся ще до початку повномасштабної вйни поруч з Одеською обласною адміністрацією на проспекті Шевченка.

У 2022 році меморіал загиблим захисникам України був готовий на 75%. Був проведений демонтаж старого покриття, встановлені основи клумб та меморіалу у вигляді гранітного стилобата з посадженими в ньому деревами.

Утім у 2023 році роботи були зупинені, частково через пікети біля мерії: волонтери вимагали витрачати гроші на підтримку Збройних Сил України. Зараз планують повернутися до робіт та завершити будівництво.

“Підрядник повинен все виконати, щоб було логічне закінчення  того, що передбачалося  проєктом, який розробили на замовлення Управління капітального будівництва”, – казала віцемерка Світлана Бедрега.

Раніше було оголошено, що реконструкція парку поруч з Одеською ОДА на меморіальний комплекс “Сади пам’яті” обійдеться бюджетам міста та області в 190 мільйонів гривень.

У листопаді 2019 року Максим Куций, колишній голова Одеської обласної адміністрації, вручив переможцю конкурсу на пам’ятник Героям Небесної Сотні скульптору Михайлу Реві.

У березні 2019 року виконком Одеської міськради оголосив про призначення управління капітального будівництва замовником з розробки проєктної документації та капітального ремонту елементів благоустрою міського скверу на проспекті Шевченка, 4. Це стосується зеленої зони поблизу Одеської обласної ради та облдержадміністрації.

Джерело