Одеська митниця звітувала про експортно-імпортні операції минулого року

У 2021 році загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій у зоні діяльності Одеської митниці збільшився на 191 млрд грн та склав 754 млрд грн. Відповідно обсяги експорту зросли на 133 млрд грн, а імпорту – на 58 млрд грн.

Возможно, это изображение (текст)

До трійки лідерів країн-імпортерів, товари з яких були ввезені в Україну в 2021 році через зону діяльності Одеської митниці, увійшли США (33%), Туреччина (15%) та Китай (13%). 6% всіх імпортних операцій припадає на обсяги імпорту з Гани, по 3% – з Еквадору та Бразилії, по 2% – з Грузії, Румунії та Марокко, по 1% – з Індонезії та Єгипту.

Возможно, это изображение (текст)

Серед країн, що найбільше купували українські товари у 2021 році, митне оформлення яких здійснювалося у зоні діяльності Одеської митниці, абсолютним лідером є Китай (23%). З суттєвим відривом трійку топ-експортерів доповнюють Єгипет (6%) та Туреччина (6%). Серед топ-експортерів питома вага товарів з Іспанії складає 5%, Нідерландів та Німеччини – по 4%, Індонезії, Ірану та США – по 3%, В’єтнаму, Пакистану та Італії – по 1%.

Возможно, это изображение (текст)