Одеська митниця на 19 млрд грн збільшила надходження до бюджету

На кінець липня 2024 року до державного бюджету України надійшло майже 329 мільярдів гривень митних платежів, що перевищило очікувані надходження на 19,1 мільярда гривень. Про це повідомив народний депутат Олексій Леонов під час телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент “Інформеру”.

Леонов наголосив, що підтримує підприємців у їхніх закликах до продовження та прискорення реформ на митниці. Він також зазначив, що процес євроінтеграції в митній сфері відбувається в інтенсивному режимі, згідно з Планом України в межах програми Ukraine Facility та Національною стратегією доходів на 2024-2030 роки.

За словами депутата, Одеська митниця на кінець липня забезпечила надходження до державного бюджету на суму майже 329 мільярдів гривень, що на 19 мільярдів гривень більше за прогнозовані показники.

Протягом січня-липня 2024 року митниця виявила понад 5800 порушень митних правил на суму 15,6 мільярда гривень, що в 2,5 раза більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Леонов підкреслив важливість притягнення до відповідальності митників, які беруть хабарі. Водночас він наголосив на значущості тих митників, які захищають незалежність України у лавах ЗСУ або сумлінно виконують свою роботу, збільшуючи державний бюджет і посилюючи обороноздатність країни.