Одеські депутати проголосували за звернення до уряду для демобілізації деяких військових

Одеська міська рада проголосувала за звернення до Верховної Ради, в якому просить надати мобілізованим військовим можливість демобілізуватися після 36 місяців служби під час воєнного стану.

Це рішення було прийняте на сесії міської ради, передав їхні слова кореспондент “Інформеру”. Це рішення підтримали 42 депутати міської ради, ще троє утрималися від голосування.

У поясненні до проєкту рішення зазначено, що у підтриманій редакції нового законопроєкту про мобілізацію право на звільнення зі служби повинно надаватися через окреме рішення Ставки Верховного Головнокомандувача.

Проте, якщо таке рішення не буде прийняте — демобілізації фактично не відбудеться. Тому депутати міської ради закликають до другого читання прибрати необхідність чекати рішення Ставки.

Також у проєкті рішення міської ради зазначено, що до депутатів надходило багато звернень військовослужбовців та членів їх родин з питання термінів демобілізації для тих, хто служить на передовій протягом двох років з моменту повномасштабного вторгнення.