Одеські депутати ухвалили зміни в оформленні могил військових

25 травня 2023 року одеські депутати підтримали рішення про встановлення уніфікованих надгробків на окремих меморіальних ділянках для військових, які загинули під час україно-російської війни. Це рішення стосується військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів, що віддали життя за захист України.

Про це повідомив кореспондент “Інформеру” з трансляції виконкому.

Однак родичі загиблих військових вирішили запропонувати свої варіанти надгробків, що викликало необхідність внесення змін. Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що нещодавно відбулася чергова зустріч з родичами загиблих, під час якої обговорювалися деталі щодо нових зразків надгробків. Він зазначив, що такі зустрічі триватимуть доти, доки всі питання, які хвилюють родини, не будуть остаточно вирішені.

“Це не перша і не остання зустріч. Ми будемо продовжувати співпрацювати стільки, скільки це потрібно. За останні 2-3 місяці ми вже вирішили чимало важливих питань, і всі зразки надгробків погоджуються разом з родинами загиблих”, – повідомив мер.

Заступник міського голови Павло Вугельман додав, що обговорення всіх деталей з родинами загиблих завершено у спеціальному телеграм-чаті. Члени виконкому одноголосно підтримали зміни, що дозволить узгоджувати надгробки відповідно до пропозицій родичів загиблих.