Одеські фігуристи завоювали медалі міжнародного турніру «Winter Star»

Вихованці одеської СДЮСШОР «Крижинка» завоювали дві медалі міжнародного турніру «Winter Star» серед юніорів з фігурного катання, який відбувся в Мінську 12-13 грудня.

МІЖНАРОДНИЙ УСПІХ

14-річний Вадим НОВИКОВ (тренер – Ірина КЛАНЦАТ) став переможцем в одиночному катанню, а Ліка БОНДАР, якій 14 років виповниться 31 грудня, і 16-річний Артем КОВАЛЬ (тренер – Олена ОНІЩЕНКО) стали бронзовими призерами серед танцювальних дуетів.

Вадим був першим в короткій (48,28) та довільній програмах (95,24), в підсумку набравши переможні 143,52 бали. У іспанського фігуриста Еукена Альберді, який посів друге місце, на 20 балів менше – 123,50.

winter ice 04

Ліка БОНДАР і Артем КОВАЛЬ після ритмічного танцю йшли другими (55,44), а в довільному – показали третій результат (79,44). Одесити набрали 134,88, поступившись 4,89 бали іншій українській парі – Марія Пінчук/ Микита Погорелов із Харкова

«Для учнів Олени Онищенко змагання в Мінську стали міжнародним дебютом в статусі юніорів, і цю подію юні одеські фігуристи відзначили відразу бронзовою нагородою, заявивши про себе як про цікавий перспективний дует з власним стилем», – відзначається в коментарі сайту Федерації фігурного катання України.

winter ice 03

У змаганнях брали участь спортсмени 10-ти країн.

НАСТУПНИЙ СТАРТ

Наступним стартом для одеських фігуристів стане головний національний турнір – чемпіонат України серед юніорів, який запланований в Києві з 2 по 5 лютого.

Пресслужба відділення НОК України в Одеській області