Одеські шахраї можуть прикидатися співробітниками ТЦК

Український спортивний коментатор Віталій Волочай розповів у соціальній мережі “Х” дивний випадок, який трапився з ним в Одесі. Його зупинили люди у поліцейській формі і запросили документи.

Він показав застосунок “Резерв+” з оновленням даних, але чоловік, якого назвали “ТЦК-шник”, заявив, що це не має значення і його все одно відправлять у військкомат для оновлення даних і до вечора мобілізують вже. Коли Віталій попросив показати посвідчення, щоб зафільмувати їх, то люди у поліцейській та військовій формі різко зникли.

У першочерговій версії публікації Віталій зазначив, що за деякими даними в Одесі працює система вимагань від шахраїв, які прикидаються поліцейськими та співробітниками ТЦК, але потім видалив цю частину публікації.

Одеській військовий експерт Олег Коваленко після того, як соцмережами поширився цей скандал зазначив, що такі випадку можуть мати місце. Він заявив декілька моментів, які мають відрізняти фейкових перевіряючих від реальних. Вимагати перевірити документи можуть тільки поліцейські.

Співробітники ТЦК на формі мають знаки їх рангу та звання. Якщо їх немає, то вони обов’язково мають при собі документи – посвідчення особи. Якщо цього немає, а форма співробітника ТЦК не відповідає стандартному однострою, то це можуть бути аферисти.

Джерело