Одеські волейболістки вибороли “срібло” чемпіонату Європи

Одеські спортсменки Єва Сердюк і Дар’я Романюк вибороли срібні нагороди чемпіонату Європи з пляжного волейболу, що відбувся у столиці Словенії. Про таке повідомили у пресслужбі Національного олімпійського комітету.

На першому етапі змагань 17-річні Єва Сердюк і Дар’я Романюк здобули три перемоги у трьох матчах групи В. Безпрограшними для українок були й виступи в 1/8 та 1/4 фіналу, де представниця Одещини спочатку здолали пару зі Словенією, а згодом перемогли й польських волейболісток.

17-річні волейболістки з Одещини стали срібними призерками чемпіонату Європи

У півфінальному матчі Єва та Дар’я зустрілися з австрійським дуетом. У першому сеті вихованки Чорноморської дитячо-юнацької спортивної школи здобули перемогу, однак в другому – поступилися через серію помилок. Утім вже в третьом раунді українкам вдалося перемогти суперниць із рахунком 15:6.

17-річні волейболістки з Одещини стали срібними призерками чемпіонату Європи

У фінальному поединку Дар’я Романюк та Єва Сердюк вийшли на поле проти швейцарської пари Леони Кернен та Мюріель Боссар. Перший сет залишився за українками, попри те, що суперниці ледве не зрівняли рахунок. Одна після помилок в атаці рахунок після другого сету зрівнявся.

“У вирішальному сеті суперниці відразу захопили перевагу (5:1). Українки ніяк не могли пробити захист опоненток, як не намагалися, до того ж припускалися чималої кількості помилок, зокрема й невимушених. Так і не налагодили гру. У підсумку – 7:15 в партії і 1:2 в матчі”, – зазначили на сайті НОК.

Джерело – Суспільне.