Одеську ексбухгалтерку підозрюють у привласненні мільйона гривень

Поліція Одещини підозрює колишню бухгалтерку та її подругу у привласненні одного мільйона гривень з фонду заробітної плати.

За інформацією ДБР, у 2020 році керівниця фінансового відділу та головний бухгалтер Одеського управління Національної поліції запропонувала своїй знайомій посаду спеціаліста у своєму відділі.

Протягом трьох років ця жінка була відсутня на роботі протягом 369 робочих днів та не виконувала своїх службових обов’язків.

Підозрювана намагалася свідомо уникнути передачі своїй підлеглій будь-яких завдань, інструкцій або контролю. Також вона не приймала заходів щодо постійної відсутності підлеглої на роботі, дозволяючи їй проводити час на власний розсуд.

Фото: Одеська обласна прокуратура

ДБР також повідомило, що протягом трьох років колишня бухгалтерка підвищила свою подругу до посади керівника та виплачувала їй премії і надбавки за високу продуктивність. За цей період жінка отримала майже один мільйон гривень заробітної плати.

Обом жінкам повідомлено про підозру за статтею 191 частина 5 Кримінального кодексу України, за що може бути призначено до 12 років позбавлення волі. Для відшкодування збитків планується арешт майна підозрюваних.

Джерело