Одеський ексвійськком Борисов відпочивав за кордоном, видаючи з себе пораненого на фронті

Колишній керівник Одеського обласного ТЦК та СП протягом 2022-2023 років виїжджав за кордон, видаючи себе за пораненого військовослужбовця, проте його дії виявилися пов’язаними з корупцією.

Працівники ДБР завершили розслідування, яке встановило, що ексвійськовослужбовець регулярно виїжджав за межі України під виглядом особи, яка потребує лікування після поранення на фронті.

За допомогою знайомого лікаря він оформляв документи, що дозволяли йому покидати країну. Замість лікування колишній начальник відпочивав на дорогих курортах Сейшельських Островів та Іспанії.

Розслідування також виявило, що цей ексвійськовослужбовець використовував підроблені документи для уникнення військової служби, що вказує на корупційний характер його дій.

Фігуранта обвинувачують у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ), нез’явленні на службу без поважних причин (ч. 5 ст. 407 ККУ), та ухиленні від несення обов’язків військової служби шляхом обману (ч. 4 ст. 409 ККУ). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело