Одеський художник відсвяткував 25 років своєї роботи новою виставкою

У виставковій залі Одеської обласної організації НСХУ, що на Торговій, 2, відкрилася персональна виставка художника, викладача та члена НСХУ Олексія Маліка «Шлях до себе».

Проект «Шлях до себе» – творчий звіт за останнє 25-річчя роботи художника. Спільноті представлено деякий творчий здобуток (45 творів сучасного живопису), які найбільше збігаються з сприйняттям митця дійсності сьогодення. То шлях від академічної радянської мистецької школи до свого творчого бачення в мистецтві.

Це полістилістичні мистецькі рішення, де поєднуються разом різні жанри і стилі, які дотримуються принципу еклектичного співіснування, використовуючи площинний колір, образні деформації об’єктів, де все існує на межі поєднання абстракції, фотографії, колажу декору та фактур, епізодично фігуративного мистецтва, тощо.

В процесі творення всі ці речі об’єднуються в одному творі, опираючись на співвідношення тонально-кольорових плям, яке дає необмежені можливості для художніх фантазій. Так інколи твори перетворюються з простого споглядання натури в сумну, складно-конструйовану баладу, або ліричну картину-комедію, а може бути і гротесковою іронією над реальністю, або навіть патріотичним гімном життєствердження України.

Джерело