Одеський історик та волонтер вступив до лав ЗСУ

Відомий одеський волонтер, історик та краєзнавець, член історико-топонімічної комісії Олександр Бабич добровольцем став до лав ЗСУ. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Іду добровольцем на контракт. По мобілізації – з поверненням мого сержантського звання, а потім із переатестацією на офіцерське (але це поки що плани). Готувався вже кілька місяців, спокійно збирався, тож рішення зважене та раціональне», – написав Бабич.

Історик зазначив, що ГО «Суспільство та історична спадщина», головою якого він є, продовжить свою роботу, як і волонтерський центр на Гоголя, 10. Також працюватиме і «Маленький музей Великої війни» — виставка артефактів, які Бабич із командою привіз із прифронтових. територій.

Олександр Бабич допомагав захисникам української незалежності ще з часів Майдану. З початком повномасштабного вторгнення офіс його туристичної агенції «Тудой-сюдой» перетворився на волонтерський склад, а одне з приміщень взагалі стало схожим на музей війни.

Окрім постійних поїздок на позиції українських військових Олександр знаходить час і на наукову роботу. Також громадський діяч продовжує боротися за повернення до історії Одеси втраченої української складової. Волонтери з ГО «Суспільство та історична спадщина», очолюване Бабичем, з початку повномасштабного вторгнення передали українським захисникам 46 автомобілів, 101 човен та 15 тис. комплектів форми

Джерело