Одеський нафтопереробний завод буде вилучений в інтересах держави

Кабінет міністрів України погодив примусове вилучення в інтересах держави Одеського нафтопереробного заводу. Про це повідомив заступник голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Павло Великоречанін.

“Кабінет Міністрів України погодив пропозицію Нацагентства щодо примусового вилучення в інтересах держави ПАТ “Одеський нафтопереробний завод”, – повідомив заступник Голови АРМА. 

За словами Павла Великоречаніна, це рішення дозволяє примусово вилучити об’єкт права власності російської федерації та його резидентів, що стосується корпоративних прав у розмірі 99,6% акцій цього заводу і його боргових зобов’язань перед резидентами російської федерації, а також 100% статутного фонду товариства з обмеженої відповідальності “Енергія і газ Україна”.

Раніше, за дорученням Президента України уряд та Агентство з розшуку та менеджменту активів розробили дорожню карту щодо подальшого розвитку та використання потужностей арештованого ПАТ “Одеський нафтопереробний завод”, який до накладення на нього арешту належав проросійському бізнесмену.

Джерело