Одеський спортсмен став срібним призером чемпіонатом Європи з кульової стрільби

Одеський стрілок Іван ТКАЛЕНКО став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів з кульової стрільбі, який проходив в хорватському місті Осієку (на фото esc-shooting.org: Іван ТКАЛЕНКО – перший зліва)

19-річний вихованець обласної ДЮСШ стрільби Іван ТКАЛЕНКО (тренери – Світлана СКАЧКО, Ірина ВИНОГРАДОВА) завоював срібну медаль у командному турнірі у стрільбі з 3-х положень разом з киянами Данилою Гриником і Олексієм Вятчиним.

Це вже друга нагорода Івана на великих міжнародних змаганнях. В 2022-му він став срібним призером юніорського чемпіонату світу у складі збірної України – в цьому ж складі і в цьому ж виді програми.

В кваліфікації, яка проходила за підсумками особистих змагань в цьому виді програми, збірна України посіла 5-е місце – 1726 очок (Іван ТКАЛЕНКО – 577). В другій кваліфікації (по 45 пострілів), де проходив відбір у фінальну вісімку, українці посіли 3-е місце – 1302 очки (427), а вже в топ-8 стали 2-ми і завоювали путівку у фінал – 1295 очок (420).

Euro jun 2 2024 04

У фінальному матчі українські стрілки поступилися збірній Норвегії – 4:16.

В особистих змаганнях у стрільбі з 3-х положень Іван ТКАЛЕНКО показав найкращий результат в збірній України (577 очок: з коліна – 188, лежачи – 197, стоячи – 192). Для потрапляння у фінальну вісімку йому не вистачило лише одного очка. У стрільбі з положення лежачи Іван посів 20-е місце (618,7).

У змішаних змаганнях в цих двох видах програми Іван у фінальну частину не вийшов.

Пресслужба відділення НОК України в Одеській області