Одеситів попереджають: ворог намагається завербувати дітей

Рашисти через телеграм-канали почали активно вербувати дітей для виконання диверсій. Так в Одесі вже сталося декілька підпалів військових автомобілів. СБУ затримала юнаків, які погодилися це зробити за гроші від рашистів. Однак підпали продовжилися.

В телеграм-каналі “Миколаївський ваньок”, який пов’язаний з розвідкою, попередили батьків, що дітям з неблагополучних сімей пропонують 2-3 тисячі доларів за підпал та обіцяють, що “їм за це нічого не буде”. Насправді за диверсію можна отримати від 15 років тюрми, а також проблеми будуть у батьків.

Тому батькам дітей у віці 15-20 років необхідно провести бесіди зі своїми чадами та пояснити небезпеку. А також перевірити їх гаджети на листування з російськими агентами.

Спочатку дається перше завдання, нібито “намалювати графіті”, потім наступне завдання – “графіті зі змістом”, зазвичай антиукраїнським, і далі дають ультимативне завдання – підпалити військове авто. Діти не розуміють наслідків і вважають це хуліганством, за яке дадуть багато грошей, а насправді за це буде тюрма.

Джерело