Одесити на чемпіонаті Європи з карате здобули чотири медалі

У чемпіонаті Європи з карате, що відбувся у Тбілісі з 9 по 11 лютого, спортсмени з Одеси вибороли чотири медалі. 15-річний одесит Сергій Станков став золотим призером.

Про це стало відомо з брифінгу, як передав кореспондент “Інформеру”.

“Хвилювався звичайно, тому що це був мій перший чемпіонат Європи. Фінал був дуже крутий я виграв його з рахунком 10:1, і це, мабуть, найкращий момент мого життя, тому що це дуже було круто перемагати з таким рахунком, дуже велика підтримка була”, — розповів Сергій Станков.

Збірна України отримала 10 нагород і посіла п’яте місце в загальному заліку. Змагання, які включали кадетів, юніорів та молоді, зібрали 1160 учасників з 49 країн.

Фото: прессцентр “Odessit.ua”

Давид Яновський, який виборов бронзу серед кадетів, зазначив, що цей турнір був для нього дуже важким. Він розповів про п’ять складних поєдинків, включаючи півфінал, де він програв представнику Грузії з рахунком 4:0, та матч за третє місце, де виграв у спортсмена з Латвії з рахунком 5:4.

В.о. головного тренера молодіжної збірної України Дмитро Негатуров відзначив високий рівень конкуренції на чемпіонаті та підкреслив вагу серйозного відбору спортсменів до збірної команди. За його словами , це дозволяє кожному з них претендувати на високі досягнення на міжнародних турнірах.