Оголошено тендер на будівництво дренажа на колишньому узвозі Маринеска

На узвозі Віталія Блажка в Одесі (колишній узвіз Маринеска) збудують нову дренажну систему. Роботи оцінили майже в 38 мільйонів гривень.

Відповідний тендер 9 жовтня опублікувало управління капітального будівництва Одеської міської ради на сайті системи публічних закупівель Prozorro.

Будівництво нової дренажної системи на узвозі Блажка оцінили в 37 968 400 гривень. Аукціон відбудеться 25 жовтня. Виконати всі роботи майбутній підрядник має до 31 травня 2025 року.

Нагадаємо, узвіз Маринеска капітально ремонтували у 2019-2020 роках, роботи коштували міському бюджету майже 70 мільйонів гривень.

У 2023 році стало відомо про просідання дороги між будинками №16 та №18 та зсув схилу. За словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, це зафіксували після початку повномасштабного вторгнення. Також припускали, що посідання пов’язано з будівництвом поруч, яке проводить компанія “Пространство”, але у міськраді це не коментували.

Через просідання узвозу у міськраді вирішили зняти із трамвайного маршруту “Північ-Південь” багатосекційні вагони “Одісей макс”.

Джерело