Під виглядом переселенців з Херсонщини в Одесі ховалася пара російських шпигунів

СБУ нейтралізувала агентурну групу воєнної розвідки рф, яка діяла на правобережжі Херсонщини. До складу ворожого осередку входило подружжя та їхній спільник, які шпигували за Силами оборони. Про це повідомили у Службі безпеки України

За даними слідства, подружжя регулярно обходило місцевість та приховано фіксували геолокації особового складу та військової техніки Сил оборони. Якщо агенти бачили військовий об’єкт, то намагалися з’ясувати, скільки там воїнів та види озброєнь. Так само діяв і їхній спільник.

Вербувальником пари виявився родич чоловіка, який на початку повномасштабної війни пішов на співпрацю з окупантами, а потім втік до російського Краснодару. Саме йому агенти надсилали свої звіти. 

Згодом подружня пара агентів прибула намагалася «залягти на дно» і під виглядом переселенців з Херсонської області переїхала до Одеси. Втім, їхні злочинні задокументували кіберфахівці СБУ. Усіх трьох шпигунів затримали. У них вилучили мобільні телефони з перепискою з представником російського ГРУ.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 16x9

Сімейній парі та спільнику повідомили про підозру у державній зраді та поширенні інформації про переміщення та розміщення ЗСУ. Їм загрожує від 12 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. 

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.