Після війни медичний канабіс може знадобитися для 10 млн осіб — експерт

Після повномасштабної війни з Росією, за попередніми розрахунками, медичний канабіс може знадобитися для 10 млн осіб.

«З іншого боку, якщо ми не почнемо його використовувати, не почнемо надавати нашим науково-сільським інститутам можливість дослідити це, то ми ніколи цього не дізнаємося (як він впливає на організм, – ред.). Попередньо те, що маємо на цю мить від наших колег з Америки та Європи, – перші позитивні дослідження щодо цього питання є», — сказав Костянтин Шевченко-Бітенський, лікар-психіатр, доктор медичних наук.

Лікарка-онколог Людмила Сакали підкреслила, що медичний і не медичний канабіс мають різницю у діючий речовині, а саме ТГК (тетрагідроканабінол). Психіатр додав, що канабіс має речовини КБД і ТГК: у першому випадку йдеться про ту речовину, яку будуть використовувати у медичних цілях. 

«Саме рослинне походження канабісу дає можливість полегшити побічні дії. Закцентувавшись з практичної точки зору, що саме ці побічні дії скорочують якість і життя людини — у цьому випадку використання саме медичного канабісу не тільки облегшить біль, але збільшить якість й протяжність життя», — підкреслила Людмила Сакали.

Джерело