Посмертна пересадка органів від мешканця Одещини врятувала життя трьом пацієнтам

У Роздільнянській лікарні на Одещині провели експлантацію та подальшу трансплантацію серця і нирок 41-річного чоловіка. Це допомогло врятувати життя трьом важкохворим пацієнтам. Про це вчора, 30 червня,  повідомили у Департаменті охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Експлантацію провела команда трансплантологів з Національного інституту Амосова спільно з колегами з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова. Донором став 41-річний пацієнт, якого госпіталізували 27 червня з гострим порушенням мозкового кровообігу та інтенсивним внутрішньомозковим крововиливом.

Возможно, это изображение чемодан и текст

Усупереч проведеному лікуванню, після скликання двох консиліумів та лабораторно-інструментальних методів обстеження, лікарі діагностували смерть мозку. У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що “медицина в таких випадках безсильна”.

Родичі дали згоду на донорство померлого пацієнта. Завдяки цьому рішенню з’явився шанс на “друге життя” у трьох важкохворих пацієнтів:

  • 54-річної матері шістьох дітей успішно провели трансплантацію серця;
  • 44-річному чоловікові та 36-річній жінці трансплантували нирки.

“Медична спільнота Одещини щиро співчуває близьким померлого та висловлює велику шану родичам за таке складне, але надзвичайно вольове рішення”, — зазначили у повідомленні.

Возможно, это изображение 7 человек, скорая помощь, больница и текст

Джерело