Постраждалі квартири внаслідок атаки РФ: власники понад 10 квартир отримають компенсації

Під час невідкладного засідання виконкому Одеської міськради було оголошено про те, що власники 13 квартир, які були пошкоджені внаслідок російських атак на Одесу, отримають компенсацію з державного бюджету.

Як передав кореспондент “Інформер”, на засіданні виконкому було розглянуто 16 проєктів щодо відшкодування за знищене майно, з яких позитивне рішення було ухвалено для 13 квартир.

Зазначені квартири розташовані у різних частинах міста, зокрема 12 на проспекті Добровольського, 134, та одна на вулиці Картамишевській, 14.

“По них всі документи відпрацьовані, є відповідні рішення комісії про надання компенсації”, – повідомив міський голова Геннадій Труханов.

Щодо шести із залишених восьми квартир на проспекті Добровольського, тут тривають роботи, які потребують часу, такі як переоформлення документів та процедура спадщини.

Власникам трьох квартир, які розташовані на вулиці Середній та проспектах Шевченка та Добровольського, було відмовлено у наданні компенсації.

В одному випадку заява була неправильно оформлена – об’єкт був віднесений до пошкодженого, а не знищеного майна. У випадку з другою квартирою, власник не є громадянином України, а програма відшкодування передбачена лише для громадян України.