Прокуратура розпочала розслідування дронової атаки по Одесі

Прокуратура розпочала розслідування за фактом дронової атаки по Одесі ввечері 23 лютого. Її кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни. Про це 24 лютого повідомили в прокуратурі Одеської області.

Внаслідок атаки “шахедів” в Одесі зруйновано одноповерхових житловий будинок, загинув 70-річний чоловік. Ще троє місцевих жителів отримали поранення, вони у лікарні.

Наразі триває огляд місця влучання збитого безпілотника, встановлюється повний перелік руйнувань та пошкоджень, додали в прокуратурі.

Дронова атака по Одесі 23 лютого 2024 року: наслідки

Досудове розслідування розпочали за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. За це передбачено від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Що відомо про атаку Одеси 23 лютого

Повітряну тривогу оголосили в області близько 20:45. У Повітряних силах кілька разів інформували про рух російських безпілотників в області та місті.

Під час повітряної атаки сили ППО збили п’ять російських дронів. Один з них упав в житловий квартал та зруйнував одноповерховий житловий будинок.

Атака на Одесу 23 лютого 2024 року: наслідки

З-під завалів дістали одного загиблого. Поранення отримали ще три жінки, їх у важкому стані госпіталізували, розповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Розбір завалів тривав понад три години, на місці працював 41 рятувальник, повідомили в ДСНС.

Джерело