Ракетна небезпека для Одещини: ЗС РФ навчилися перезаряджати підводні човни у Новоросійську – Плетенчук

У Новоросійському базовому пункті російські війська тепер можуть перезаряджати свої підводні човни. Про це повідомив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”, передав кореспондент “Інформерк”

У пункті базування Новоросійська (у військ РФ – ред.) з’явилась можливість перезаряджати підводні човни, тому що ми вже неодноразово бачимо їхнє застосування без заходів у пункти базування Севастополя. Ймовірно, цю проблему вони вирішили. Це очікувано“, – зазначив Плетенчук.

За його словами, у складі російського Чорноморського флоту залишаються підводні човни, сторожові та великі десантні кораблі, а також носії крилатих ракет.

“Угруповання залишається досить великим. Єдине, що вони фактично зараз звели застосування корабельно-катерного складу лише до підводних човнів. Це або носії крилатих ракет, яких в них залишається три, або просто підводний човен дизель-електричний проєкту «Палтус». Ми бачимо виходи в море цих одиниць останнім часом. Сьогодні це той випадок, коли кількість кораблів вийшла більша, ніж зазвичай, але це міжбазовий перехід, пов’язаний із заходами безпеки. Вони втілюють це, щоб зберегти корабельно-катерний склад”, – додав речник ВМС ЗСУ.

Він також зазначив, що застосування надводних кораблів наразі не відбувається. З середини осені минулого року підтверджено п’ять атак, три з яких були здійснені за допомогою підводних човнів противника.