Росіяни вивели кілька кораблів з Криму в Чорне море — ВМС про причини

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що 2 липня російські кораблі були виведені з бухти окупованого Криму через вибухи. Про це він розповів під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

“Виходили з Криму вчора кілька одиниць кораблів, це і великі десантні були, але виходили вони з цікавої причини, для того, щоб вберегти корабельний склад. Тому що, коли вчора почало вибухати, вони вирішили, що їм краще вийти з бухти й десь там недалеко від берега поплавати. Тому що інакше можна отримати сюрприз у себе в пункті базування”, – розповів речник ВМСУ.

За його словами, наразі в Чорному морі знаходиться один підводний човен окупантів, який понад два тижні є пустим і не несе загрози.

“Він там перебуває вже понад 2 тижні, відстрілявся він досить давно, зараз в принципі вся його присутність, це присутність заради присутності”, — відзначив речник.

Також Плетенчук зазначив, що в Азовському і Чорному морях зараз немає ракетоносіїв. В Азовському морі перебувають три ворожі кораблі.

“Для нас в принципі це не має ніякого значення, тому що з тієї акваторії ніяких дій проти нас зараз на такі дистанції зробити не можна. Решта перебуває в пункті базування Новоросійськ”, — додав Дмитро Плетенчук.