Рожеві фламінго на Одещині шукають нові місця для гніздування

Велика зграя птахів перелетіла зі вже звичного для них нацпарку «Тузлівські лимани» у пошуках більш зручного місця для вирощування пташенят. Про це розповів вчений-еколог, працівник нацпарку Іван Русєв.

Зокрема, вчений зазначив, що на світанку 12 липня на березі Дністра спостерігав переліт птахів, а саме зграї фламінго, і те ж саме бачив його колега-вчений Сергій Курочкін поруч з ділянкою Українського товариства охорони птахів, яка розташована між Маяками та Біляївкою.

Рожеві фламінго блукають "Тузлівськими лиманами" та не можуть загніздитися / фото Національний природний парк "Тузлівські лимани" Facebook

125 птахів летять в сторону Одеси. Поки шукали фотоапарат фламінго вже сховались за лісом над Дністром у Нижньодністровський національний природний парк. Вони звісно полетіли з Національного природного парку “Тузлівські лимани” і шукають собі комфортні ділянки біля Одеси, де є достатньо їжі. Останніми тижнями над акваторією наших Тузлівських лиманів було дуже гучно і лячно для них. Вплив війни був дуже негативним для їх відтворення у цьому 2024 році, – розповів Іван Русєв.

Вчений додав, що світанковий переліт птахів може бути до Куяльницкого національного природного парку або до регіонального ландшафтного парку “Тилігульський”, до солоних лиманів з їжею для них. Це можливість для тих бердвотчерів, хто мріє про таких птахів і хоче їх побачити, зазначив вчений.

Додамо, що на Куяльніцькому лимані люди вже бачили багато фламінго але ймовірно вони поки там не гніздилися.

Джерело