СБУ викрила в Одесі військового чиновника-хабарника та його спільників

Він який вимагав «відкат» за укладення договору на ремонт казарм для мобілізованих у ЗСУ та попався на хабарі у 400 тис. гривень.

Про це повідомили у пресслужбі УСБУ в Одеській області.

Голова Одеського квартирно-експлуатаційного управління за допомогою свого підлеглого організував корупційну схему та регулярно вимагав «відкати» у підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області.

Одеса: військовий чиновник попався на хабарі у 400 тис. гривень

Силовики задокументували факт здирництва чиновником понад 400 тис. гривень у представників місцевої ремонтно-будівельної компанії. Розмір хабара становив 20% від загальної суми договору, згідно з яким підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка.

Для ведення «переговорів» з підприємцями та передачі грошей чиновник залучив свого підлеглого – керівника району електричних мереж Одеського КЕУ. Посередника затримали під час отримання всієї суми хабара.

До схеми виявився причетним також керівник афілійованої комерційної структури — через підконтрольні фірми комерсант відводив «у тінь» та надалі конвертував гроші у готівку під виглядом прибутку за нібито виконані ремонтні роботи на військових об’єктах. У ході обшуків на робочих місцях учасників схеми виявили речові докази злочину, зокрема документи та печатки фіктивних підприємств.

Одеса: військовий чиновник попався на хабарі у 400 тис. гривень

Затриманому посереднику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також вирішується питання про притягнення до відповідальності керівника Одеського КЕУ та його спільника комерсанта, який «відмивав» гроші. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна

Джерело