Шахраї пропонують одеським морякам неіснуючі вакансії

Про необхідність бути обережними працівників морської сфери, які зараз знаходяться у пошуках роботи, попереджають International Transport Workers’ Federation (ITF) та Професійна спілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ). Застереження ПРМТУ опублікувала на своїй сторінці в Фейсбук, передає інформаційне агентство «Юг.Today».

За інформацією профспілок, зараз шахраї з компанії AW Ship Management пропонують українським та, в тому числі і одеським морякам, неіснуючі робочі місця на флоті.

Тих, хто цікавиться пропозицією, просять зв’язатися з імміграційною службою Великобританії для подання заяви на отримання номеру соціального страхування. А за це, нібито, потрібно заплатити.

Фахівці профспілок попереджають, що перераховувати таким «роботодавцям» гроші не можна –  ні компанії AW Ship Management, ні будь-якій іншій, що вимагає оплату за ту чи іншу допомогу в працевлаштуванні.

«Якщо з адрес [email protected] або [email protected] вам прийшло повідомлення, ігноруйте листи.

Якщо у вас є сумніви щодо компанії, то звертайтесь до Профспілки робітників морського транспорту України за безкоштовною консультацією. Краще зайвий раз уточнити, щоб не натрапити на шахраїв», – просять моряків у ПРМТУ.