Скільки російських кораблів вдалося потопити у Чорному морі — ВМС ЗСУ

Військово-морські сили України знищили 28 кораблів російського флоту. Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ефірі “Українського радіо”, передав його слова кореспондент “Інформеру”.

За словами Плетенчука, росіяни ретельно приховують інформацію про особовий склад знищених кораблів. Однак повторне ураження підводного човна “Ростов-на-Дону” має завершити його історію.

Основні ремонтні потужності для російських кораблів розміщені в Криму, який перебуває під вогневим ураженням ЗСУ, що ускладнює проведення ремонтних робіт. Плетенчук нагадав, що ЗСУ вивели з ладу російський катамаранний корабель, який обслуговував підводні човни.

З п’яти аеродромів у Криму Росія використовує лише два. Авіація в Криму важлива для окупантів, оскільки вони не можуть контролювати акваторію Чорного моря корабельними угрупованнями і змушені перекласти відповідальність на авіацію.

Патрулювання в небі окупованого Криму здійснюють вертольоти КА-27, КА-29, МІ-8, МІ-24. Також на аеродромах присутні списані літаки БЕ-12, БЕ-200, АН-26, і бомбардувальники ТУ-157 та ТУ-124.