Службовий пес з поромної переправи в Орлівці отримав відзнаку посмертно

Нещодавно у столиці пройшла церемонія нагородження собак, які проходять службу в органах сектору безпеки і оборони України. Про це повідомили в Одеській митниці.

У церемонії взяли участь 23 кращих службових собаки з 10 органів державної влади сектору безпеки та оборони України, які змагалися у чотирьох номінаціях «Пошук вибухових речовин», «Собака спеціального призначення», «Пошук наркотичних засобів» та «За врятоване життя».

Номінантом від Держмитслужби в номінації «Пошук наркотичних засобів» визначили кінологічну команду Одеської митниці у складі головного державного інспектора-кінолога Костянтина Маляра та його чотирилапого помічника Боцмана.

Проте на урочисту церемонію Костянтин прибув без свого вірного друга, адже той нещодавно помер.

Пес Боцман ніс службу на поромній переправі в Орлівці. Після однієї з масованих нічних атак по пункту пропуску у собаки через стрес відмовили життєвоважливі органи, що призвело до смерті.

Почесна нагорода займе чільне місце в музейній кімнаті Одеської митниці імені В.В. Орловського поряд зі стендом, присвяченим Боцману, одному з найкращих службових собак Держмитслужби.

Помер через ворожу атаку: пес Боцман, що ніс службу на паромній переправі в Орлівці, посмертно отримав відзнаку

Джерело