Сьогодні в Одесі відкривається виставка робіт Олександра Ройтбурда

Музей Сучасного Мистецтва Одеси презентує виставку
Дослідницької платформи PinchukArtCentre
«Олександр Ройтбурд. Теорема влади». Період виставки: 08.08.2024 – 22.09.2024

Виставковий проєкт присвячений видатній постаті Олександра Ройтбурда, що вже понад три десятиліття має визначний вплив на українське мистецтво. Вперше проєкт був показаний у PinchukArtCentre в Києві, з 8 березня по 14 липня 2024 року.

Під час роботи виставки передбачено паралельну дискусійну програму, присвячену особистості Олександра Ройтбурда та його ролі у розвитку культурних та суспільних процесів в Одесі. Сподіваємося, що концепція програми та очікувані учасники вас зацікавлять.

Олександр Ройтбурд вважав, що митцю природно належить влада змінювати світ та присвятив своє життя втіленню цієї візії. Він взаємодіяв із надзвичайно широким колом представників культури, суспільства та політики, включно із першими особами держави.

Художник був активним коментатором та безпосереднім учасником соціальних подій, комунікував із представниками дуже різних політичних сил, налагоджував контакти з органами державної влади та впливовим бізнесом. Всі ці зв’язки він використовував для просування сучасного українського мистецтва, одним із ідеологів якого виступав, та для сприяння його інституціоналізації.

Учасник Майдану та переможець "музейної війни". Ким був художник Олександр Ройтбурд

Підбірка робіт дозволяє зрозуміти художника через його сприйняття взаємодії культури, соціуму та влади. В експозиції також розміщено роботи, документи та артефакти з приватних колекцій і зібрань родини художника.

Виставку реалізовано за підтримки та у виставкових залах Міжнародного культурного центру «УНІОН» за адресою: Одеса, вул. Троїцька, 43. Час роботи виставкового залу: вт-нд, 13:00-21:00