Суд в Одесі оштрафував директора дельфінарію за співпрацю з окупаційною владою Криму

Приморський районний суд Одеси засудив директора севастопольського дельфінарію “Немо” Анатолія Солонцова за колабораціонізм. У рамках угоди про визнання вини, яку Солонцов уклав із прокурором, його оштрафували на 170 тисяч гривень.

Згідно з вироком суду, Солонцов, перебуваючи на посаді директора ТОВ “НЕРУМ” із 2015 року, у період із лютого 2022 по січень 2023 року здійснював господарську діяльність у співпраці з окупаційними органами влади рф в Криму, зокрема в Алушті та Феодосії.

ТОВ “НЕРУМ” є засновником російської компанії “Дельфінарій Немо”, яка працює в Криму з 2014 року. Під час окупації Солонцов керував діяльністю дельфінарію та укладав договори з російськими компаніями, зокрема з “Фелісістас”, щодо оренди морських ссавців.

Раніше OSINT-агенція Molfar спільно з організацією UAnimals повідомляли про зв’язки між мережею дельфінаріїв “Немо” та представниками російської влади. Також було виявлено факти сплати податків до бюджету рф через російські юридичні особи.

Крім того, слідчі Бюро економічної безпеки виявили, що власники ТОВ “НЕРУМ”, серед яких Раїса Кісловська, Михайло та В’ячеслав Кучуки, а також подружжя Сергія і Наталі Келюшків, продовжують діяльність у Криму за законодавством рф.

Робота дельфінаріїв “Немо” в окупованому Криму тривала попри анексію, що стало можливим завдяки залученню спеціалістів з-за меж України.

Джерело