У Чорне море не виходили російські надводні кораблі — ВМС

Ситуація в Чорному та Азовському морях залишається стабільною, і вже декілька днів у цих водах не спостерігається жодних російських надводних кораблів. Про це повідомив речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

За словами Плетенчука, всі боєздатні одиниці російського флоту перебувають у пункті базування “Новоросійськ”. Він зазначив, що російські військові переважно використовують підводні човни для присутності в морі. Зазвичай один підводний човен виходить у море, а його змінює інший, що дозволяє росіянам демонструвати свою присутність та охороняти базу.

Плетенчук також додав, що наразі міжбазові переходи російських кораблів не здійснюються. Останній такий перехід відбувся під час виходу з Азовського моря, коли російським військовим стало очевидно, що перебування там є небезпечним.

“І вчора Військово-Морські Сили ЗСУ вкотре підтвердили, що ця територія перебуває під нашим вогневим контролем. Тоді вони доволі швидко повернулися на цю базу. З Криму такий вихід був так само після кількох влучних відпрацювань”, – розповів Плетенчук.

Він також підкреслив, що спостерігати за переходами російських підводних човнів складно через їх короткочасність і високу швидкість.