У Чорноморську з’явилася Алея Пам’яті на честь загиблих українських Героїв

У День захисників і захисниць України, 1 жовтня, в місті Чорноморську Одеської області відбулося урочисте відкриття Алеї Пам’яті на честь загиблих українських Героїв. До церемонії долучилися жителі міста, військовослужбовці, родичі полеглих бійців, представники духовенства та місцевої влади.

Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України.

Відкриття пам’ятної Алеї розпочалося із хвилини мовчання. Таким чином вшанували пам’ять про всіх, хто віддав життя за Батьківщину. Після цього священники помолилися за Україну та освятили стенди із фотографіями полеглих Героїв.

“Алея Пам’яті — символ шани та вічної вдячності тим, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. На фото 108 портретів Героїв, від погляду на які стискається серце. Їхні очі — нагадування про надвисоку ціну, принесену заради мирного неба над нашими головами”, — йдеться в повідомленні прикордонників.

Також на Алеї розмістили історії загиблих охоронців державних рубежів: Віталія Переберіна, Андрія Гридюшка, Олександра Купця, Андрія Шевердіна та Андрія Буцмана. Сину Віталія Переберіна Артему на згадку про службу батька вручили худі, кулон і термос із емблемою прикордонної служби.

Джерело