У Чорному морі на ситуацію кардинально повпливали дрони Sea Baby — речник

Ефективна робота українських морських дронів проти російських кораблів та інфраструктури різко змінила обстановку в Чорному морі.

Це наголосив представник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час участі в телемарафоні, передав кореспондент “Інформеру”.

Він підкреслив, що під час періоду широкомасштабного вторгнення ситуація в морі вкрай змінилася, і російські кораблі вже не відчувають себе настільки впевнено у західній і південно-західній частині Чорного моря.

«В принципі, побачити їх навіть на південь від Криму вже велика рідкість. Ситуація змінилася, розклад змінився саме завдяки роботі українських морських дронів у першу чергу», — сказав Плетенчук.

Він також додав, що морський дрон Sea Baby, який використовується Службою безпеки України для спеціальних операцій, може нести до 850 кг вибухівки.

Це значно більше, ніж у ракети комплексу С-300, яка має бойову частину вагою 150 кг і здатна руйнувати цілий під’їзд п’ятиповерхівки.

За словами речника, ракета “Калібр” має бойову частину 450 кг, але морський дрон Sea Baby все одно є значно більшою загрозою для кораблів, оскільки він здатний нести дві такі ракети.