У Чорному морі є отруйна риба, схожа на бичка

У Чорному морі однією з найотруйніших риб є морський дракончик, який має схожість з чорноморським бичком, але є значно небезпечнішим.

Ці риби можна зустріти як у мілководних районах, так і на значних глибинах моря. Екологи вказують, що в наших водах зустрічаються морські дракончики довжиною 15-20 см, а не зважаючи на їхні невеликі розміри, вони є найотруйнішими видами риб у Чорному морі. Отрута зосереджена на шипах, які покривають їх тіло та використовуються для паралізування жертв. Вони можуть бути досить агресивними, захищаючи себе.

“Цікавим є те, що з кожним роком життя морського дракончика отруйна речовина в його тілі стає більш агресивною та залишається небезпечною до 4 годин навіть після смерті риб”, – йдеться у повідомленні. 

Небезпека для людини найбільша саме влітку, коли дракончики підпливають до мілководних районів моря.

“Тому найголовніше правило, яке збереже ваше здоров’я та життя: ніколи нічого не чіпати руками на дні моря та не переплутайте морського дракончика з чорноморським бичком”, – застерегли у держекології.

Раніше було повідомлено, що в Ізмаїльському районі Одеської області змія потрапила до будинку місцевого мешканця та вкусила його. Чоловіка доставили до лікарні.

Джерело