У Придністров’ї російській контингент не становить загрози — ОК “Південь”

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що присутність російського контингенту на території невизнаного Придністров’я не становить загрози для України.

Вона підкреслила, як передав її слова з телемарафону кореспондент “Інформеру”, що Україна має повну інформацію щодо концентрації та складу цього контингенту.

Гуменюк зазначила, що державний кордон з невизнаним Придністров’ям надійно захищений, а контроль над ситуацією на цьому напрямку підтримується за допомогою сил Державної прикордонної служби та інших підрозділів Сил оборони. Вона наголосила, що нинішні події на цьому напрямку лише інформаційні вкиди, оскільки Україна має повне розуміння концентрації та складу російського контингенту.

Речниця також звернулася до цивільного населення, підкресливши, що цей контингент не є критичною загрозою. Ймовірно, це лише провокації, такі як стрілянина поблизу кордону.

Довідка. Депутати невизнаного Придністров’я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням про захист самопроголошеної республіки в умовах “посилення тиску Молдови”.

Під час розмови президентів України та Молдови обговорювалися останні події в Придністров’ї, де Росія намагається дестабілізувати ситуацію, і шляхи протистояння впливу країни-агресора.