Українські морпіхи роблять неможливе на острові Нестрига на Херсонщині — речник

Українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига, відбиваючи численні атаки російських окупантів.

Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук під час ранкового ефіру телемарафону «Єдині новини», передав кореспондент «Інформеру»,

За словами Плетенчука, на півдні України за минулу добу було зафіксовано 12 штурмів українських позицій з боку противника. Він зазначив, що кількість атак зменшилась у порівнянні з попередніми днями, коли їх було від 15 до 20.

«Зменшилася кількість штурмів останні дві доби. Якщо раніше було 15-20, то вчора було 12. З них половина — це Оріхівський напрямок, половина — це Дніпровський напрямок, тобто Херсонщина. Серед тих штурмів, які відбулися на Херсонщині, — знову вони згадали про Нестригу. Цей штурм був безуспішний. Втрат позицій не було. Але тримати там оборону там досить складно, тому що населеного пункту немає, забудови, споруд там немає. Але українські морпіхи роблять неможливе, і продовжують там утримувати плацдарм, незважаючи на численні атаки з боку ворога», — підкреслив Плетенчук.