В акваторії Одещини затримали капітана корабля, який вивозив з Криму українське зерно

В акваторії Одеської області затримано капітана вантажного судна, що вивозив з тимчасово окупованого Криму українське зерно для РФ.

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про затримання іноземного вантажного судна під прапором однієї з країн Центральної Африки та його капітана, який співпрацював з Росією.

Фото: СБУ

За даними слідства, у 2023-2024 роках судно неодноразово швартувалось у порту Севастополя, завантажуючи награбовану агропродукцію. Потім корабель доставляв вантаж на Близький Схід для продажу на користь РФ. Капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив неправдиві дані до журналу маршрутів і стоянок, щоб приховати злочин.

Фото: СБУ

Таким чином він допомагав вивозити багатотонні партії українського зерна з тимчасово окупованих регіонів на півдні України.

Капітаном вантажного судна є громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Разом з ним на борту перебували ще 12 іноземців. Під час обшуку на судні виявлено документи, засоби навігації та інші докази злочинної діяльності.

Фото: СБУ

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Капітану загрожує до 5 років позбавлення волі. Судно відбуксировано на Одещину та за рішенням суду арештовано.

Джерело