В Одесі колишній інкасатор намагався обікрасти платіжний термінал

29-річного чоловіка затримали «на гарячому».

Про це повідомляє поліція Одещини.

Житель села Великий Дальник приїхав до Одеси на власному автомобілі, запаркував його поблизу крамниці на вулиці Колонтаївській, де розташований термінал IBox, і взявся до крадіжки. Його схопили щойно він відчинив дверцята пристрою.

Затриманий має досвід в обслуговуванні платіжного обладнання, оскільки раніше працював інкасатором – до справи він підготувався. У чоловіка вилучили ключ, порожню касету, яку він приніс із собою і планував замінити на касету з грошима, а також його машину.

В терміналі була касета з готівкою в на суму більше ста тисяч гривень.

Слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру в замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Поліцейські помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання й клопочуть про застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Зараз правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до скоєння аналогічних злочинів.