В Одесі погодили, де паркуватимуть електросамокати: деталі

Під час засідання виконкому Одеської міської ради погодили, де паркуватимуть легкі електричні транспортні засоби (електросамокатів, моноколіс тощо). Ними стануть спеціальні майданчики для паркування, передав кореспондент “Інформеру” з засідання.

Члени виконкому проголосували за внесення змін до Міської цільової програми розвитку електротранспорту в Одесі на 2022 – 2026 роки. Під час засідання було скасовано рішення від 2021 року. Ним раніше визначили місця для паркування самокатів на тротуарах.

Рішення членів виконкому спирається на постанову Кабінету Міністрів України, яка визнає самокати транспортним засобом.

Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху у взаємодії з компаніями, що надають прокату електросамокатів, визначать місця для паркування на існуючих майданчиках для їхнього паркування.

“Відтепер ми не можемо розміщувати їх на тротуарах. Тому буде опрацьовано питання розміщення самокатів як у межах платного паркування в паркових зонах, так і на місцях для паркування транспортних засобів по всій території міста”, — пояснив голова Департаменту транспорту та організації дорожнього руху Володимир Хитренко.