В Одесі презентували книгу «Герої військово-морських сил ЗСУ»

Цей унікальний проєкт, автором якого є капітан 2 рангу Олег Чалик, розповідає про видатних особистостей українського військового флоту, їхній життєвий шлях та героїчні вчинки. Головною метою було передати долі людей, які стали героями України: де вони навчалися, як сформувалися їхні особистості та що допомогло їм досягти таких висот.

Процес створення книги був колективною роботою, в якій брали участь усі працівники ВМС, включаючи віце-адмірала  Андрія Тарасова, який надавав суттєву допомогу. Важливим аспектом була співпраця з родичами героїв для отримання фотографій, дозволів на публікацію тощо.

Книга розповідає як про живих, так і загиблих героїв. Однією з найцінніших для автора є частина книги про полковника Ігоря Гудзая, Героя України, з яким Олег Чалик був особисто знайомий. Серед інших історій є також розповіді про віце-адмірала Володимира Безкоровайного.

Книга планується до поширення в усі військові частини та військові навчальні заклади. На даний момент надрукована обмежена кількість екземплярів, призначених виключно для презентації. Автор висловив надію, що через цю книгу наші нащадки бачитимуть і пам’ятатимуть своїх предків, пишатимуться ними та надихатимуться їхніми подвигами.

Джерело