В Одесі розроблять єдині правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій

В Одесі планують розробити єдині для всіх правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій відповідно до вимог Закону про охорону культурної спадщини, вимог ЮНЕСКО та кращих міжнародних практик історичних міст.

З цього приводу вже відбулася онлайн-консультація з фахівцями Управління реклами та охорони пам’яток міста-побратима Регенсбург.  

Одним зі складних і комплексних завдань, що стоять перед містом у зв’язку з включенням історичної частини до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є очищення фасадів будинків від рекламних конструкцій, що спотворюють архітектуру та суперечать встановленим правилам оформлення вивісок і рекламних конструкцій, для приведення зовнішнього вигляду будинків до автентичного спроєктованого вигляду.

Вирішено, що в рамках цієї роботи між одеським Департаментом культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції та Управлінням реклами Регенсбурга створюється спільна робоча група, яка розробить єдині для всіх правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій відповідно до вимог Закону про охорону культурної спадщини, вимог ЮНЕСКО та кращих міжнародних практик історичних міст.

ОдесаОфіційно