В Одесі співробітники СБУ затримали чергового зрадника

32-річний фітнес-тренер шукав легкого заробітку і погодився на співпрацю з рашистами. Його завербував представник головного управління генштабу збройних сил рф (ГРУ). Російський агент отримав завдання підпалити декілька авто в Києві, Дніпрі та Одесі. Він розпочав свою діяльність з Києва, куди приїхав на поїзді, орендував квартиру на одну добу, зробив свою диверсії і повернувся до Одеси.

Таким самим чином він мав зробити у Дніпрі. В ході розслідування підпалу правоохоронці опрацювали камери у будинках навколо місця події та встановили особу підозрюваного, якого затримали наступного дня в Одесі.

У чоловіка конфіскували смартфон з доказами його листування з рашистами та оригінальні відео підпалу авто. Зараз слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Джерело