В Одесі вбили підлітка через відмову дати закурити

У нічний час в Одесі стався трагічний інцидент на вулиці Варненській, де 24-річний чоловік з Харкова завдав смертельного удару ножем 16-річному хлопцю. Конфлікт виник після відмови підлітків дати закурити двом чоловікам, які перебували на лавці біля дитячого майданчика.

За повідомленням поліції, після відмови розпочалася словесна перепалка, що переросла у штовханину. Один із підлітків зміг втекти, використовуючи сльозогінний балончик і зателефонував за допомогою. У цей час, його друг був смертельно поранений другим зловмисником.

Постраждалий підліток помер на місці до приїзду медиків, не дивлячись на спроби охоронців надати йому долікарську допомогу.

Підозрюваний у вбивстві був затриманий у своїй орендованій квартирі у Хаджибейському районі міста.

В ході слідчих дій він вказав місце, де викинув ніж. Знаряддя злочину було вилучене та направлене на експертизу.

Чоловікові оголошено підозру в умисному вбивстві за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Триває слідство, і йому може загрожувати до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Також розпочато кримінальне провадження за фактом побиття другого підлітка за статтею 125 ККУ. Всі учасники події встановлені, і в рамках досудового розслідування слідчі збиратимуть докази для правової кваліфікації діянь усіх фігурантів.

За статтею 62 Конституції України, вину особи має бути доведена в законному порядку обвинувальним вироком суду для того, щоб її вважати винною у скоєнні злочину.

Джерело