В Одесі відбулася терапевтична зустріч, присвячена проблемам людей з деменцією

Фонд «Незабутні», що спеціалізується на підтримці людей з деменцією, провів свій перший практикум в Одесі для родин, які піклуються про членів сім’ї з втратою пам’яті. До цього подібні заходи проводилися у Києві, Полтавіі та у Львові. Зустріч з волонтерами та психологами стала важливою подією для людей, які стикаються з деменцією, а також для їх близьких та доглядальників.

Під час заходу, який проходив в атмосфері тепла й підтримки, зібралися близько 30 гостей – для кожного з них був призначений волонтер. Це дозволило створити комфортне середовище для спілкування і взаємодії.

Особливу цінність цієї ініціативи пані Ірина Зборовська, заступниця директорки фонду та менеджерка проєкту «Кафе незабутні» бачить у можливості соціалізації.

Ці заходи дають людям з деменцією шанс відчути себе значимими і важливими, а родичам — отримати підтримку і поради, — говорить вона. Присутність людей, які мають схожі проблеми, допомагає зменшити почуття сорому і ізоляції.

Деменція — це не тільки складна медична проблема, але й соціальна. За словами Зборовської, через соціалізацію і регулярні зустрічі можна відтермінувати погіршення симптомів і покращити якість життя людей з деменцією.

Ми хочемо, щоб люди могли відчувати себе частиною суспільства, а не бути відокремленими від нього, — додає вона.

Під час зустрічі присутні познайомилися, чаювали, грали у настільні ігри на зміцнення пам’яті та уваги, а також мали змогу пройти арттерапію тощо.

Джерело