В Одесі відбувся баскетбольний турнір пам’яті Бориса Літвака

В Одесі вже в десятий раз вшанували пам’ять видатної людини, героя України – Бориса Давидовича Літвака і провели на його честь турнір-меморіал серед дітей 2010-2014 р.н. та молодше. Змагання, як завжди, відбулися на майданчику спортивної школи, яка носить ім’я легендарного одесита.

Участь у турнірі взяли 14 команд у трьох вікових категоріях – юнаки 2010-2011 р. н., юнаки 2011-2012 р. н. та юнаки 2013-2014 р. н.

Наймолодші та найстарші учасники мали по чотири колективи і зіграли в коло кожний з кожним. А серед хлопців та дівчат 2011-2012 р. н. взяли участь шість команд, які спочатку розіграли груповий етап, а потім плей-оф. Змагання продовжувалися чотири дні, протягом яких учасники боролися за нагороди.

Сергій СТРАЗОВ, виконавчий директор Одеської міської федерації баскетболу:

– Ми раді всім учасникам, хоч в нас і була обмежена кількість команд, які можуть зіграти. Це пов’язано з браком часу та великим об’ємом тренувань в ігровому залі. Дуже приємно, що в гості до нас приїхали колективи з Чорноморська, Білгород-Дністровського, Южного та Миколаєва. Вдячні всім командам-учасникам, є цікаві діти, зараз входимо у сезон, хлопці та дівчата зіграють в Одеській дитячій баскетбольній лізі, а також у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. Вважаю, що цей турнір є продовженням гарних традицій і шаною для великої людини – Бориса Давидовича Літвака.

Джерело